Днес като свалих кората под волана на алфата си да сменя един предпазител за запалката, обърнах внимание, че точно под волана, от дясната страна излиза един кабел с една букса. не е тази за диагностика. Може ли някой да ми каже за какво е? Прилагам 3 снимки на буксата
Известие
Collapse
No announcement yet.
Букса под волана на 2.4 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от todorgg Покажи съобщениеДнес като свалих кората под волана на алфата си да сменя един предпазител за запалката, обърнах внимание, че точно под волана, от дясната страна излиза един кабел с една букса. не е тази за диагностика. Може ли някой да ми каже за какво е? Прилагам 3 снимки на буксата
...Остава ти да купиш къчката, да смениш стоп машинка, да окабеляваш малко и да се зарадваш
--> има друга тема кадето бая писах по този вапросAlfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
+ ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение
-
Първоначално публикувано от todorgg Покажи съобщениеМерси, сега видях къде си писал. Ръчката задължително ли трябва да е от дизел, или става и от бензинка?
... то също узначава че и от десен волан ставаAlfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
Comment
-
Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщениеТоку що си открил буксата за темпомат
...Остава ти да купиш къчката, да смениш стоп машинка, да окабеляваш малко и да се зарадваш
--> има друга тема кадето бая писах по този вапросAlfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеА това за стоп машинката какво е ? При мен проработи само от смяната на ръчката..
За темпомат задължително трябва да е двоен ключ вув противо фази кадето единя служи за задните светлини и другя дава сигнал кум ЕКУто да изключи темпомат като натиснеш.
Това се разбира лесно -> на конектор трябва да има 3 пина -> светлини, темпомат, 12волт
... то със тези Алфи няма да се очудя ако на някви трябва да се довави и на други вече си го има...Last edited by Christweil; d.m.y г., 22:26.Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
Comment
-
Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщениеДачик над педала на спирачката, не си ли го сменил ??
За темпомат задължително трябва да е двоен ключ вув противо фази кадето единя служи за задните светлини и другя дава сигнал кум ЕКУто да изключи темпомат като натиснеш.
Това се разбира лесно -> на конектор трябва да има 3 пина -> светлини, темпомат, 12волт
... то със тези Алфи няма да се очудя ако на някви трябва да се довави и на други вече си го има...Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеНе съм сменял абсолютно нищо освен ръчката(ръчките)
По сериозно, като натиснеш спирачките (без съединител), нали изключва темпомат?? няма как друго.
Сигурен съм че ако гледаш дачик над педала ще видиш че е със 3 контакти или 3 жици.
Това ако вече си го имаше както го казах не ме очудва... аз пък си чудя защо при мене примерно нямах този двоен ключ над спирачката (нормално след като нямах темпомат) но пък имах ключ над съединител (които важи САМО за темпомат) - това е една от големите мистери на произолство на Алфа Ромео...Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
Comment
-
Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщениеЕиййй чак "абсолютно нищо" - сменил си почти цялата кола и дури направи и клипче !!
По сериозно, като натиснеш спирачките (без съединител), нали изключва темпомат?? няма как друго.
Сигурен съм че ако гледаш дачик над педала ще видиш че е със 3 контакти или 3 жици.
Това ако вече си го имаше както го казах не ме очудва... аз пък си чудя защо при мене примерно нямах този двоен ключ над спирачката (нормално след като нямах темпомат) но пък имах ключ над съединител (които важи САМО за темпомат) - това е една от големите мистери на произолство на Алфа Ромео...Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеКакто се казва Алфа с Алфа не си прилича .. Моята доколкото виждам има заготовка за почти всички екстри на модела освен пръскалки за фаровете и щора0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеНе е вярно има си и инсталацията за пръскалките без релето и помпата и малко маркучетаAlfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеНе е вярно има си и инсталацията за пръскалките без релето и помпата и малко маркучетаAlfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло+ ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен
Comment
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеИ аз го мислех, ама на този етап не ми се занимава ..иначе е много удобно, най-вече през зимата! Случвало ми се е да слизам да си чистя фаровете с мокри кърпи..
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеАбе те тия дето са го измислили не са простиА аз понеже съм го мислил.. не може ли просто да се пуснат маркучета от пръскалките за стъклото?
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
Comment