Известие

Collapse
No announcement yet.

Букса под волана на 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Букса под волана на 2.4 JTD

Днес като свалих кората под волана на алфата си да сменя един предпазител за запалката, обърнах внимание, че точно под волана, от дясната страна излиза един кабел с една букса. не е тази за диагностика. Може ли някой да ми каже за какво е? Прилагам 3 снимки на буксата
    Attached Files
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Първоначално публикувано от todorgg Покажи съобщение
    Днес като свалих кората под волана на алфата си да сменя един предпазител за запалката, обърнах внимание, че точно под волана, от дясната страна излиза един кабел с една букса. не е тази за диагностика. Може ли някой да ми каже за какво е? Прилагам 3 снимки на буксата
    Току що си открил буксата за темпомат
    ...Остава ти да купиш къчката, да смениш стоп машинка, да окабеляваш малко и да се зарадваш
    --> има друга тема кадето бая писах по този вапрос
    Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Мерси, сега видях къде си писал. Ръчката задължително ли трябва да е от дизел, или става и от бензинка?
      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Първоначално публикувано от todorgg Покажи съобщение
        Мерси, сега видях къде си писал. Ръчката задължително ли трябва да е от дизел, или става и от бензинка?
        От бензин 100% става - моята ръчка купих я през ебай от белико вританя (там не карат дизели явно, само бензини...)
        ... то също узначава че и от десен волан става
        Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
          Току що си открил буксата за темпомат
          ...Остава ти да купиш къчката, да смениш стоп машинка, да окабеляваш малко и да се зарадваш
          --> има друга тема кадето бая писах по този вапрос
          А това за стоп машинката какво е ? При мен проработи само от смяната на ръчката..
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
            А това за стоп машинката какво е ? При мен проработи само от смяната на ръчката..
            Дачик над педала на спирачката, не си ли го сменил ??

За темпомат задължително трябва да е двоен ключ вув противо фази кадето единя служи за задните светлини и другя дава сигнал кум ЕКУто да изключи темпомат като натиснеш.

Това се разбира лесно -> на конектор трябва да има 3 пина -> светлини, темпомат, 12волт

... то със тези Алфи няма да се очудя ако на някви трябва да се довави и на други вече си го има...
            Last edited by Christweil; d.m.y г., 22:26.

Comment

Дачик над педала на спирачката, не си ли го сменил ??

За темпомат задължително трябва да е двоен ключ вув противо фази кадето единя служи за задните светлини и другя дава сигнал кум ЕКУто да изключи темпомат като натиснеш.

Това се разбира лесно -> на конектор трябва да има 3 пина -> светлини, темпомат, 12волт

... то със тези Алфи няма да се очудя ако на някви трябва да се довави и на други вече си го има...
              Не съм сменял абсолютно нищо освен ръчката(ръчките)

Comment

Не съм сменял абсолютно нищо освен ръчката(ръчките)
                Еиййй чак "абсолютно нищо" - сменил си почти цялата кола и дури направи и клипче !!

По сериозно, като натиснеш спирачките (без съединител), нали изключва темпомат?? няма как друго.

Сигурен съм че ако гледаш дачик над педала ще видиш че е със 3 контакти или 3 жици.
                Това ако вече си го имаше както го казах не ме очудва... аз пък си чудя защо при мене примерно нямах този двоен ключ над спирачката (нормално след като нямах темпомат) но пък имах ключ над съединител (които важи САМО за темпомат) - това е една от големите мистери на произолство на Алфа Ромео...

Comment

Еиййй чак "абсолютно нищо" - сменил си почти цялата кола и дури направи и клипче !!

По сериозно, като натиснеш спирачките (без съединител), нали изключва темпомат?? няма как друго.

Сигурен съм че ако гледаш дачик над педала ще видиш че е със 3 контакти или 3 жици.
                  Това ако вече си го имаше както го казах не ме очудва... аз пък си чудя защо при мене примерно нямах този двоен ключ над спирачката (нормално след като нямах темпомат) но пък имах ключ над съединител (които важи САМО за темпомат) - това е една от големите мистери на произолство на Алфа Ромео...
                  Както се казва Алфа с Алфа не си прилича .. Моята доколкото виждам има заготовка за почти всички екстри на модела освен пръскалки за фаровете и щора

Comment

Както се казва Алфа с Алфа не си прилича .. Моята доколкото виждам има заготовка за почти всички екстри на модела освен пръскалки за фаровете и щора
                    Не е вярно има си и инсталацията за пръскалките без релето и помпата и малко маркучета
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Не е вярно има си и инсталацията за пръскалките без релето и помпата и малко маркучета
                      и бронята с пръскалките..

Comment

Браво... сега още една нова работа ми отвори ти !!

Comment

И аз го мислех, ама на този етап не ми се занимава .. иначе е много удобно, най-вече през зимата! Случвало ми се е да слизам да си чистя фаровете с мокри кърпи..

Comment

И аз го мислех, ама на този етап не ми се занимава .. иначе е много удобно, най-вече през зимата! Случвало ми се е да слизам да си чистя фаровете с мокри кърпи..
                            Абе те тия дето са го измислили не са прости
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Абе те тия дето са го измислили не са прости
                              Така е А аз понеже съм го мислил.. не може ли просто да се пуснат маркучета от пръскалките за стъклото?

Comment

Working...
                              X